Beste  Samsung tablet

De tablets van Samsung zijn er in twee productlijnen, waaronder de Tab S-lijn en de Tab A-lijn. In de Tab S lijn vind je topmodellen met de meest heldere schermen, de scherpste schermen en de beste kwaliteit producten. De Tab A-serie is zuinig en biedt hoogwaardige prestaties tegen lage kosten. De kwaliteit van de prijs is hiermee uitstekend.
A of S of A verwijst naar de productlijn die Samsung Tablets aanbiedt, maar er staat ook een nummer in de naam van de tablet. Vergelijkbaar met iPhones Het cijfer geeft aan hoe recent de tablet is. De meest recente Samsung tablets zijn de S7 A10.1 en A10.1.

Hoe lang duurt het om de Samsung tablet op te laden?

De tijd dat de Samsung tablet zal opladen voordat de batterij weer vol is, is afhankelijk van de batterij en verschilt dus per model. De tablet laadt sneller op wanneer het scherm is uitgeschakeld terwijl het wordt opgeladen, omdat het tijdens het opladen geen energie verbruikt. Als je bijvoorbeeld tijdens het opladen een film kijkt, verbruikt dit energie en zorgt het voor vertragingen bij het opladen.

Voor een meer concreet begrip van de oplaadduur De gemiddelde oplaadtijd is ongeveer 8 uur. Als je dat te lang vindt, is er een optie om de oplaadtijd te verkorten. Hiervoor heb je een snelle oplader van Samsung nodig. Dit soort oplader is iets duurder dan de standaard oplader, maar kan de initiële oplaadtijd met meer dan de helft verkorten.

Hoe lang gaat de batterij van een Samsung tablet mee?

Als een gloednieuwe Samsung tablet volledig is opgeladen, duurt het bij normaal gebruik een paar dagen voordat de batterij weer leeg is. Hoeveel u de tablet gebruikt, maakt een groot verschil. Lees je voornamelijk tekst met een lagere helderheid dan gaat de batterij lang mee. Dit geldt ook voor omgekeerd als je veel films op hoge helderheid kijkt zal de batterij sneller leeglopen.

 • Daarom enkele tips om zuinig om te gaan met de batterij van je Samsung tablet:
 • Zet de helderheid lager
 • Stel een korte schermvergrendelingstijd in
 • Schakel wifi, Bluetooth en locatieservices alleen in als je deze ook daadwerkelijk gebruikt
 • Sluit apps die u niet vaak gebruikt volledig, maar sluit apps waar u vaker op terugkomt niet volledig. Laat het op de achtergrond draaien; opnieuw opstarten kost meer kracht dan ze op de achtergrond aan te laten
 • Gebruik de spaarmodus wanneer de batterij bijna leeg is

Hoe lang gaat een Samsung tablet mee?

De Consumentenbond heeft aangetoond dat tablets gemiddeld 3 jaar meegaan. Hoe lang uw Samsung tablet meegaat, hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er duidelijke verschillen tussen bepaalde modellen: krachtige en snelle tablets gaan over het algemeen langer mee dan low-end modellen.
Na verloop van tijd verslijt de tablet en vertraagt ​​het apparaat geleidelijk. De batterij raakt ook sneller leeg. Volg de volgende tips om de langst mogelijke levensduur uit uw Samsung tablet te halen:

 • Zorg ervoor dat u het besturingssysteem bijwerkt wanneer er updates worden gemaakt
 • Verwijder alle toepassingen die u niet gebruikt
 • Download applicaties alleen via de Play Store
 • Laad de tablet alleen op als het batterijpercentage minder dan 20% is.
 • Koppel de oplader los zodra de batterij volledig is opgeladen.
 • Maak gebruik van een tablet hoes en/of screenprotector

Wat is Samsung Smart Switch precies en hoe werkt het?

Samsung Smart Switch is een service van Samsung waarmee u eenvoudig al uw gegevens van uw vorige tablet of smartphone kunt overzetten naar uw gloednieuwe Samsung-apparaat. Hiermee zet je eenvoudig alle contacten, applicaties en instellingen over naar de Samsung tablet. Het apparaat dat de voorloper van uw Samsung-tablet was, hoeft geen Samsung-apparaat te zijn om Samsung Smart Switch te laten werken.